preloader

La Xarxa

som xarxa

mOntanyanes comparteix filosofia i espai de treball amb l’Associació Rurbans, des d’on es gestiona l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, iniciativa que en el seu moment va néixer de l’equip tècnic de mOntanyanes i que des de fa anys compta amb .

 

Escola de Pastors i Pastores de Catalunya

L’Escola de Pastors de Catalunya és un projecte formatiu que proposa un nou model de pagesia amb l’objectiu de garantir el relleu genera­cional mitjançant la incorporació de persones a l’activitat, la gestió sostenible de les finques i la dinamit­zació del sector fent-lo viable econòmicament.

Més enllà de l’Escola, l’Associació Rurbans amplia la seva missió intervenint en el debat de la incorporació d’aquesta nova pagesia al sector i activant mesures que aportin solucions: formació específica, accés a la terra, assessorament individualitzat per a projectes d’escala familiar i/o cooperatius, etc.

 

Obrador Xisqueta

Durant 13 anys, hem col·laborat i conviscut amb el projecte de moda ètica Obrador Xisqueta. El seu objectiu ha estat pagar un preu just per la llana d’ovelles de raça Xisqueta d’un seguit de pastors i pastores que encara conserven aquesta raça autòctona del Pirineu.